Išči med prikazanimi izdelki

Cena
MIN MAX

Stenska svetila

(7567 izdelkov)

Stenske svetilke niso namenjene le ustvarjanju ambientalnih svetlobnih poudarkov. Uporabne so tudi kot lučke za branje, ali kot glavna osvetlitev prostora. Vse je odvisno predvsem od tega, za kakšno stensko svetilko se odločiš in seveda od njene pozicije v prostoru.

Prednost stenskih svetil pred stropnimi je, da njihova svetloba ne pada od zgoraj in se zato manj blešči. V kopalnicah so stenska svetila v višini obraza primernejša kot stropna svetila, saj zaradi kota svetlobe ne ustvarjajo senc na obrazu. Tako lahko v ogledalu vidiš bolj realističen odsev svoje podobe.

Stenska svetila so primerna za uporabo znotraj in zunaj. Lahko so opremljena tudi s senzorjem premikanja, kar v nočnih urah zagotavlja dodatno varnost. Z dobro premišljeno izbiro senzorskih stenskih svetil, ti bodo le-ta omogočila varno pot od spalnice po hodniku do kopalnice, ne da bi ti bilo treba iskati stikalo za luč.

Poleg ambientalnih stenskih svetil in močnejših stenskih svetil, ki skrbijo za glavno osvetljavo prostora, so ti na voljo tudi takšne stenske svetilke, ki nadomeščajo namizne. Namestiš jih nad delovno površino, ki jo tako ohraniš prazno in na voljo za uporabo med delom, svetilka pa se obnašala kot namizna, če izbereš takšno s premično glavo in spremenljivim naklonom.

Stenska svetila ti torej omogočajo različne načine osvetlitve. Tista, ki svetijo navzgor, skrbijo za ambientalen pridih, tista, ki svetijo navzdol, so namenjena običajno osvetljavi prostora. Bralne stenske lučke so namenjene uporabi nad delovno površino in dekorativne so namenjene osvetljavi slik in umetnin. Kopalniška stenska svetila pa so oblikovana tako, da ti zagotavljajo enakomerno osvetlitev obraza brez odbleska.

Namestitev stenskih svetil je odvisna predvsem od njihove funkcije. Bralna morajo biti seveda nameščena nad delovno mizo, kopalniška v višini obraza in v bližini ogledala, tista, ki osvetljujejo določen umetniški predmet pa morajo seveda biti nameščena v bližini tega predmeta. Za stenske luči, ki so namenjene za osvetljavo prostorov (najpogosteje hodnikov in stopnišč) velja, da naj bodo nameščena približno v višini oči vendar tako, da žarnica ne pride v neposredno vidno polje očesa. Poleg tega je učinek takšne osvetljave praviloma prijetnejši, če svetla niso razporejena v ravni liniji in tudi preblizu drug drugega ne smejo biti.

Pokaži več
7567 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka