Rešilni jopiči

(467 izdelkov)

Obožuješ vodo, pa če gre za kajakaštvo, veslanje, vožnjo s čolnom ali potapljanje? Verjetno se zavedaš, da je pri vseh omenjenih aktivnostih varnost vedno na prvem mestu. Rešilni jopič zagotavlja odlično zanesljivost, s katero ti lahko reši tudi življenje.

Rešilni jopič je obvezna oprema vedno, ko greš v vodo.

Pri rešilnih jopičih lahko izbiraš med cenejšimi modeli z manj lastnostmi, na drugi strani pa so na voljo dražji modeli z več lastnostmi.

Preden se odločiš za svoj model, moraš razmisliti o nekaj zelo pomembnih stvareh. Če želiš najti tistega, ki popolnoma ustreza tvojemu osebnemu stilu in preferencam, razmisli o velikosti, dizajnu, kapaciteti teže, barvi in še nekaj drugih lastnostih, ki močno pripomorejo k učinkovitosti uporabe.

 

Velikost

Vse je odvisno od velikosti rešilnega jopiča. Če je ta premajhen, bo tvoje gibanje omejeno. Če izbereš prevelikega, lahko pride do težav s plavanjem nad gladino. Pravilno velikost jopiča se po navadi določi tako, da ga oblečeš, potem pa ti ga nekdo poskuša sleči, tako da celoten jopič poskusi dvigniti nad tvojo glavo. Če ostane na svojem mestu in se ne premakne proti vratu ali še višje, potem ti čestitamo – to je prava velikost zate.

Starši, posebno bodite pozorni na velikost pri izbiri otroškega rešilnega jopiča!

 

Dizajn

Pomembno je, da ima rešilni jopič dodano mrežasto strukturo. Ta omogoča, da se jopič hitreje suši, hkrati pa mreža zrači jopič. Tako svoji koži lahko zagotoviš boljšo nego in se izogneš potenju.

 

Kapaciteta

Pri izbiri rešilnega jopiča je ključno tudi, da se zavedaš, kolikšno plovno zmogljivost ima. Če se odločiš za jopič z nižjo kapaciteto, kot je tvoja telesna teža, ti morda sploh ne bo koristil.

 

Barva

Najbrž najprej pomisliš, da barva rešilnega jopiča sploh ni pomembna, vendar potem kaj kmalu lahko ugotoviš, da svetlejše barve, predvsem oranžna in rumena, omogočata boljšo vidljivost. Ljudje vas bodo zagledali tudi na 100 m in vas tako hitreje rešili.

 

Material

Material je zadnja pomembna lastnost, ki lahko vpliva na odločitev pred nakupom. Najlon in neopren sta materiala, ki ju priporočamo. Omogočata boljšo vzdržljivost od drugih materialov. Npr. poliestrski jopič bo zdržal okoli 5 let, medtem ko bo neoprenski tudi do 6 let in pol.

Naj gre za otroški rešilni jopič, plavalni pas ali rešilni jopič za odrasle, zagotovo ga lahko najdeš v tej kategoriji.

Pokaži več
Nasveti 0
467 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka