Kopalniške preproge

(1675 izdelkov)

Kopalniške preproge so vrsta mehkih in dobro vpijajočih preprog, ki so posebej oblikovane za uporabo v kopalnici. Poznamo različne oblike, velikosti in materiale, zato lahko najdeš pravo za katerikoli stil kopalnice. Pogosto jih uporabljamo pod umivalnikom, pred tuš kabino ali banjo, da je sestop iz tuša ali banje čim bolj udoben in varen.

Nekatere kopalniške preproge imajo nedrseče podlage za preprečevanje nezgod. Poleg tega lahko pomagajo tudi pri absorpciji viška vode, s čimer ohranjajo tla kopalnice suha. Ne glede na to, ali želiš, da tvoja preproga predstavlja luksuzen ali pa samo praktičen dodatek v kopalnici, je to zagotovo eden izmed zelo pomembnih dodatkov v kopalnici.

 

Najpomembnejši nasveti za izbiro kopalniške preproge

 

  • Izbiraj med različnimi materiali, kot so bombaž, poliester, mikrovlakna ali bambus

Običajne opcije vključujejo poliester z bombažem, čisti bombaž ali mikrovlakna. Preproge iz poliestra so priljubljene zaradi hitrega sušenja in odpornosti na vpijanje vlage iz zraka. Po drugi strani pa bombažne preproge nudijo bolj naraven občutek, ki je tudi boljši za tvojo kožo. Izdelki iz mikrovlaken so funkcionalni in mehki ter zato tudi zelo prijetni na otip. Mikrovkalna tudi dobro vpijajo vlago, zaradi česar so primerna za vse kopalnice.

 

  • Eksperimentiraj z različnimi barvami in vzorci ter uredi kopalnico v stilu

Barva tvoje kopalniške preproge bi morala izpopolniti celoten ambient tvoje kopalnice. Preproge svetlejših barv lahko dodajo toplino in karakter kopalnici. Za manj izrazite kopalnice so primerne temnejše barve, ki kopalnico naredijo bolj privlačno. Razmisli o preprogah z vzorcem s svetlejšimi in temnejšimi barvami, ki tvoji kopalnici lahko dajo svež izgled.

 

  • Razmisli o dodajanju nedrseče podlage in prepreči nezgode na mokrih podalgah

Večina kopalniških preprog ima nedrseče podlage na spodnji strani preproge, ki omogočajo varen sestop iz tuš kabine ali banje.

 

  • Poišči različne oblike in velikosti kopalniških preprog, ki so primerne za različne prostore

Pravokotne preproge so priljubljene zaradi svoje vsestranskosti, okrogle pa so danes priljubljene bolj zaradi trendov. Velikost preproge izberi v skladu z dimenzijami tvoje kopalnice. Za WC školjko lahko izbereš preprogo posebne oblike, ki se popolnoma prilega školjki.

 

  • Poišči opcije, ki jih lahko opereš v pralnem stroju, kar omogoča enostavno čiščenje in vzdrževanje

Večina kopalniških preprog je pralnih v pralnem stroju, zaradi česar so zelo praktične za uporabo. Vseeno pa je zelo pomembno, da imamo v mislih, da vsa vlaga v kopalnici lahko pomaga pri nastanku glivic in bakterij, zato jih je potrebno redno čistiti ali prati na vsaj 40 stopinjah Celzija.

Pokaži več
Nasveti 0
1675 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka